logo




college-of-education
C.O.E
schools
NYSC
scholarship
Scholarships
trending-educational-viral-updates
Trending

SELECT CATEGORY



« | »

List of Possible questions on “Sweet Sixteen”

JOIN US ON WHATSAPP FOR LATEST EDUCATION UPDATES


List of Possible questions on "Sweet Sixteen" 

List of Possible questions on “Sweet Sixteen” 

What are the possible questions likely to be asked in the novel “sweet sixteen“?. Are you a 2019 JAMB/UTME  candidates? have you been wandering or thinking on some of the possible or likely questions to be asked by the examination officials in the novel  “sweet sixteen”, worry not!! because STUDENTSCALENDAR.COM team have the students  in mind and we drafted out some possible questions to be asked .

Below are 37  possible question to be asked

1. The only thing Aliyah’s father thought was worth celebrating was?

ANS. ACHIEVEMENT NOT BIRTHDAY

2. To Aliyah being called a child is the same thing as?

ANS. STUPID

3. At the birth of Aliyah, what was  her father profession?

ANS. JOURNALISM

4. What  was the name of Aliyah’s father?

ANS. MR. BELLO

5. Who is the protagonist in the book  “sweet sixteen”

ANS. ALIYAH

6. What is the topic of chapter one of “sweet sixteen”

ANS. THE LETTER

7. To Aliyah, what is the meaning of being dumb?

ANS. NOT BEING INTELLIGENT

8. What was the introductory statement of Aliya’s 16th birthday letter?

ANS. HOW TIME FLIES

9. What is Aliyah’s mother profession?

ANS.NURSING

10. In the department of rascality and smartness, who was the gold medalist?

ANS. AKIN

11. What kind of girls did Mr Bello says boys like?

ANS. DUMB GIRLS

SEE ALSO  NABTEB Timetable for 2019 May/June NBC/NTC Examinations

12. Aliyah religion was?

ANS. ISLAMIC RELIGION

13. Why did Aliayh not return Tokunbos teddy bear which he gave her on valentine?

ANS. SHE THOUGHT SHE WON’T DO THAT WITHOUT HURTING HIM

14. According to the novel, what is the main aim of chess game?

ANS. TO CAPTURE OPPONENTS KING

15. At what did Aliyah get into secondary school?

ANS. 12

16. At what age did Aliyah started wearing bra?

ANS. 10

17. What was Aliyah perception about her room-mate grace?

ANS. SHE WAS A NICE AND GENEROUS PERSON

18. The name of the writer of “sweet sixteen”

ANS.BOLAJI ABDULLAHI

19. What was the proof that Aliyah was serious in her chemistry for the term?

ANS. IT REFLECTED IN HER C.A AND SHE MADE A AT THE END OF THE TERM

20. What name disgusted Aliyah the most?

ANS. YOU COULD CALL HER CHUBY,PLUMP BUT NOT FAT

21. Aliyah keeps having C grade in?

ANS. CHEMISTRY

22. In the novel,Aliyah suffers body  shaming from which of the character ?

ANS. HER BIOLOGY TEACHER

trep 2 300x169 - List of Possible questions on "Sweet Sixteen"

23. Abdullahi, having written extensively over the year on politics, policy and development, sweet sixteen was his ……….book?

ANS FIRST BOOK

24. Rebecca said all Muslim will go to hell because

ANS, BECAUSE THEY DO NOT BELIEVE IN JESUS

25. The concluding story held by Aliyah father to solidify Aliyah self realization was

ANS. THE HUNTER’S STORY

26. The novel sweet sixteen is narrated in?.

SEE ALSO  JAMB 2019 Updates: JAMB Suspends CBT Centres

ANS. FIRST PERSON NARRATIVE

27. The character which opinionated that relationship comes with a lot of emotional issues one can bear was ?

ANS. ALIYAH’S FATHER

28. What was Aliyah reason of not considering choosing a career as a doctor in the novel?

ANS. BECAUSE SHE HATE THE SIGHT OF A BLOOD

29. In which of the chapter does Aliyah’s father music is a universal language that speaks to the soul…

ANS.DATING

30. According to the novel, Aliyah’s father favorite singer was?

ANS. ALI FARKA TOURE

31. Mr Bello meet his wife at where?

ANS. HOSPITAL

32. Mr Bello opinion about girls who bleach their skin is that they?

ANS THEY LACK SELF CONFIDENCE

33. “Do you know any cardiologist because my heart skip a beat every time i think of you”. The excerpt above is the content of the note Aliyah received from

ANS. ZAK

34. In which chapter reveals that a jealous mind is a distracted mind?

ANS. CHAPTER FIVE (DATING)

35. In the novel Aliyah classmate that refers to himself as king of boys?

ANS. AKIN

36. Which of the character in the novel often bullies aliyah in school?

ANS. BUNMI

37. What Mr. Bello detest most in the novel are

ANS. NOT SAYING YOUR PRAYERS AND TELLING LIE

From the above are some possible question to be asked.Now test your self from  questions below. please use the comment box to write your answer for others to learn as well

  1. what is Mr. Bello best color?
  2. At what age did Aliyah start menstruating?
  3. What is the color of Aliyah’s mug?
  4. who said this? pay me so that i can teach you the secret of making his tea”
  5. Who told Mr. Bello that Aliyah have started menstruating?
  6. Who said this? “too much sugar affect ladies during menstruation”
  7. Parent shouldn’t compare their children with each other said by who?
  8. Why did Aliyah cheat during the physics exam?
  9. I don’t think she is happy with what she did, who said this ?
  10. What was Aliyah first ambition?
  11. W hat was Aliyah chemistry grade?
  12. Who was an asthmatic patient?
  13. Who wanted to be a lawyer?
  14. What did Aliyah concluded in becoming?
  15. “Common sex is everywhere”who said this?
  16. Who is aunt Gigis?
  17. The  letter Mr. Bello sent to Aliyah on her 16th birthday was based on?
  18. Who is Aunty Molara?
  19. Don’t tell me you don’t Netflix! who said this?
  20. At what age did Aliyah started wearing bra?
SEE ALSO  JAMB 2019 UPDATES: Candidate Takes Snipper Over 2019 UTME Result

We wish every candidate a successful forth coming exam and please share this information to your friends who might find it wanting and also don’t forget to use the comment box to give us feed back on the questions so others could learn from you.

 



JOIN US ON WHATSAPP FOR LATEST EDUCATION UPDATES

Posted by on February 22, 2019.

Tags: ,

Categories: EXAMS

Feel Free To Drop Your Comments Below

3 Responses

  1. […] De Mogul SA – Pure Surprise (Amapiano Mix). Riding on the wave of his hit single Ungowam, De Mogul SA comes through with a new remix to UPZ’s 2007 hit Pure Surprise. […]

    by DOWNLOAD MP3: De Mogul SA – Pure Surprise (Amapiano Mix) - Soweto on Mar 28, 2019 at 9:45 am

  2. […] POSSIBLE QUESTIONS ON SWEET SIXTEEN […]

    by FUTA Updated Postgraduate Students Registration & Screening Procedure for 2018/2019 Academic Session | Studentscalendar on Apr 26, 2019 at 6:29 pm

  3. […] POSSIBLE QUESTIONS ON SWEET SIXTEEN […]

    by 60 Students Expelled from Nuhu Bamalli Polytechnic for Examination Malpractice | Studentscalendar on Apr 26, 2019 at 7:20 pm

Leave a Reply

« | »